Kokeiltaisko kamera-autoa

Katsellessani joitakin Italian lomakohteita Googlen kamera-auton kautta, tuli mieleen, että koska Via Karelia eli Runon ja Rajan tie on matkailutie, voisi sivustoa elävöittää samoin keinoin. Ideaa voisi pilotoida ensin vaikka kahden kunnan välillä ja jatkaa koko matkalle, jos idea vaan niin pitkälle kantaa.

Unknown

Kun kuljeksin Googlen kamera-auton matkassa Riccionen katuja Italiassa, näen hyvin katujen varret, ravintoloiden kyltit, katukahvilat ja monet monet syyt miksi sinne taas lähtisin.  Samalla tavoin kamera-auton kautta näkisimme Runon ja Rajan tien tienvarren maisemat. Sen lisäksi kamera-auto voisi pyörähtää RR:n jäsenkunnan keskustassa ja mukaan voisi liittää kuvaotoksia paikallisista palveluista. Tekniikka suo nykyään myös kuvalliset sisätilojen esittelyt vaikkapa paikallisesta hotellista ja sen palveluista.

Milläpä muulla tavoin voisimme kustannustehokkaasti markkinoida Itä-Suomea, sen luontoa ja matkailupalveluita. Tällainen kamera-auto ratkaisu toisi virtuaalimatkailijoita Runon ja Rajan tielle tuhansittain lisää ja monen todellinenkin matkakohde suuntautuisi sinne, sillä näytettävää ja siis nähtävää kyllä riittäisi. Luulisin, että satojen alueen yrittäjien ja kymmenien kuntien yhteispanostuksella saataisiin aikaan ainakin testi. Mutta koska asiaa on jo maailmalla tarpeeksi testattu ja hyväksi havaittu, miksei kerralla koko matkalle mereltä Lappiin.

Haluatko blogikirjoitukset ja tietoja sähköpostiisi

Liity Via Karelian postituslistalle tästä