Lauttavaaran luontokoulumetsä

Lauttavaara_pitkokset_JarmoHyvonen

Lauttavaaran luontokoulumetsä

Taso (*) Yksi karhu

Lauttavaaran luontokoulumetsä on Metsähallituksen näyteikkuna luonnon monimuotoisuuteen ja nykyaikaiseen ympäristöarvoja korostavaan metsien käsittelyyn. Se on Via Karelian varrella, noin 10 km Kuhmon keskustasta pohjoiseen. Sen tuntumassa ovat myös Lentuakosket ja Lentuan luontotupa sekä suojelualue.

Luontokoulumetsä on suunniteltu erityisesti luonto-opastus ja –opetuskäyttöön, mutta sopii myös tavalliseen retkeilyyn. Alue on luonnon luokkahuone, jossa riittää tilaa ja tekemistä kaikkina vuodenaikoina.

Alueen luontopolku voi toimia ohjeena ja runkona luontokoulu- ja –opastustoiminnalle, mutta polulta saa myös poiketa. Alue ei ole luonnonsuojelualuetta, joten pientä näytteiden ottamista ja jopa kaivelua voi tehdä terveen järjen, jokamiehenoikeuksien ja hyvien tapojen mukaisesti

Yhdessä Lentuan luontotuvan sekä Lentuan luonnonsuojelualueen ja luontotuvalta lähtevän metsien ja soiden ennallistamisesta kertovat luontopolun kanssa alue muodostaa erinomaisen leirikoulu- ja luonto-opetuskohteen

Lauttavaara pähkinänkuoressa

Kuhmo, Kainuu

Pinta-ala 0,5 km2

Perustettu 2001

Lisätietoja:

www.luontoon.fi/lauttavaara

Jouni Laaksonen (toim.): Kainuun luontokohdeopas, Edita 2005.

Ajo-ohje:

Via Kareliaa (912) ajetaan Kuhmosta n. 10 km pohjoiseen ja käännytään länteen Lentuankoskentielle. 300 m päässä tien vasemmalla puolella on Lauttavaaran pysäköintialue.

Kuva: Jarmo Hyvönen

Osoite

Kuhmon luontokeskus Petola

Puhelinnumero

Sijainti kartalla