Mikkolanniemi – Uukuniemi n. 30 km

Mikkolanniemi – Uukuniemi n. 30 km

Reitin eteläpää on Mikkolanniemen toimintakeskuksessa Pieni Rautjärven itärannalla ja se päättyy Papinniemen leirintäalueelle Pyhäjärven niemeen Uukuniemen kirkonkylällä.

Mikkolanniemestä patikointireitti jatkuu Mikkiksen tarinapolkuna. Heti alussa on kota ja tarinapolun toisessa päässä Virtsalammella on laavu lähellä tietä, jota varsinainen reitti kulkee.

Täältä eteenpäin reitti kulkee sora- ja metsäautoteitä vaihtelevassa ja kauniissa maastossa.  Tiet pienenevät, kun Lonkalammelta käännytään pohjoiseen ja mennään Ylä-Kuorejärven ja Imakkeenlammen välistä. reitin puolivälissä on Raitaluoson kota Perälammen rannalla.

Sitten ylitetään Niukkalan ja Uukuniemen välinen tie ja kierretään Koirasuo. Kävellään hetken tietä kunnes vastaan tulee Jääkausipolku. Reitti seuraa sitä ja palaa tielle lähellä Uukuniemen kirkkoa ja päättyy Papinniemen hienoille hiekkarannoille keskellä Pyhäjärveä.

Papinniemessä on historiallinen ortodoksinen kalmisto nimeltään kirkkokallio. Siellä on tehty arkeologisia kaivauksia. Papinniemessä on myös kesällä auki oleva leirintäalue.

Jääkausipolku alkaa Uukuniemen nuorisoseurantalolta Uukuniementien varresta. Reitillä on 9 ja 12 km:n lenkit. Se on merkitty oranssilla. Tauko- ja yöpymispaikoiksi on laavu Paakalammen niemessä länsirannalla ja Veljesmaja tien läheisyydessä. Veljesmajan varauksista huolehtii Papinniemen leirintäalue.

Reitin nähtävyys on kookas suppa nimeltään Huttumalja Paakalammen lähellä ja Voilahden näköalapaikka Pyhäjärven rannalla. Jääkausipolku on myös luontopolku, sillä Paakalammen ympäristössä on aiheeseen liittyviä tauluja

Lisätietoja: www.parikkala.fi, www.mikkolanniemi.fi

Ajo-ohje: Mikkolanniemi on valtatie 6:n itäpuolella tien 4014 varrella. Uukuniemelle johtaa valtatieltä 6 tiet 4021 ja 4040.

Osoite

Puhelinnumero

Sijainti kartalla