Parikkala – Mikkolanniemi 35 km

Parikkala - Mikkolanniemi 35 km

Tämä osuus alkaa Parikkalan rautatieasemalta ja sen toisessa päässä on Mikkolanniemen toimintakeskus Saaren Akonpohjan ja Pieni Rautjärven itäpuolella tien 4014 varressa.

Tämä osuus on itse asiassa pyöräilyreitti, sillä se on viitoitettu koko matkan teille.

Reitti kulkee Siikalahden lintujärven kautta Kaukolaan ja kääntyy etelään Kannaksen kylälle, sitten itään Tyrjään. Tie seuraa Tyrjänjärven rantaa, itäranta on jo Venäjää. Reitillä on komeita viljelysmaisemia, kunnon mäkiä ja historian tuntua.

Reitti kulkee Saaren kirkonkylään, joka on Rautjärvien välissä. Siellä on näkötorni. Reitti etenee itään Honkakylään, jossa on kauppamuseo 1930-luvun asussa. Reitti päättyy Mikkolanniemen toimintakeskukseen,jota hoitaa Mikkolanniemen kyläyhdistys ry. Keskus on entinen koulurakennus. Sinne mahtuu suurempikin joukko majoittumaan ja saunomaan savusaunassa. Keskus on auki ympäri vuoden.

Mikkolanniemen ympäristössä on oma reitti nimeltä Mikkiksen tarinapolku. Siellä on useita reittivaihtoehtoja, pisin on 16 km.

Lisätietoja: www.parikkala.fi, www.mikkolanniemi.fi

Ajo-ohje: Parikkalan keskustaan on selkeä opastus valtatie 6:lta. Asema on pääkadun varrella. Mikkolanniemen toimintakeskus on valtatie 6:n itäpuolella, tien 4014 varressa.

Osoite

Mikkolanniemen toimintakeskus

Puhelinnumero

+358 50 321 57 45

Sijainti kartalla