Salpapolku 50 km

Salpapolku 50 km

Salpapolku on vaellusreitti, jonka eteläinen lähtöpiste on Virolahden Majaniemessä, ja reitti päättyy Miehikkälän Takamaan erämaametsiin Syvä-Valkjärven eteläpuolelle. Reitti on merkitty sinisillä opasteilla sekä Salpapolku- ja saukkotunnuksin.

Polku seuraa osittain Salpalinjaa, joka rakennettiin välirauhan aikana Suomen itärajan turvaksi. Näillä sivuilla on erikseen kerrottu Salpalinjasta.

Salpapolun varressa voi tutustua moniin korsuihin, bunkkereihin ja muihin linnoituksiin. Polun varren korsut on merkitty retkeilykarttaan ja niiden äärellä on informaatiotaulut. Linnoitteissa liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Varovaisuus ja taskulamppu ovat tarpeen. Reitin varrella on myös Virolahden Bunkkerimuseo ja Miehikkälän Salpalinjamuseo.

Reitti on tarkoitettu jalan, ratsain, pyöräillen ja osittaen hiihtäen liikuttavaksi. Suurin osa reitistä on viitoitettu metsäteille, mutta on matkalla polkuakin.

Rein varrelle on rakennettu 12 taukopaikkaa. Kaikilla niillä on kompostikäymälä, komposti, nuotiokehä ja puuvaja. Joillakin paikoilla on myös laavu.

Salpapolku päättyy Miehikkälän ja Ylämaan rajalle tien varteen. Reitistä on saatavissa retkeilykartta ”Salpapolku” (2006). Sitä myyvät alueen kunnat ja museot. Salpalinjasta on myös julkaistu kirja: Armi Oinonen, Arvo Tolmunen: Matka Salpalinjalle – opas itsenäisen Suomen tärkeimmälle puolustuslinjalle, Salpalinjan perinneyhdistys 2005.

Lisätietoja: www.miehikkala.fi, www.salpalinjamuseo.fi, www.virolahti.fi, www.bunkkerimuseo.fi, www.salpakeskus.fi

Ajo-ohje:

Osoite

Salpapolku Miehikkälässä:
Veli-Matti Ahonen, vapaa-aikasihteeri
Miehikkälän kunta

Puhelinnumero

+358 400 926 921

Sijainti kartalla