Valtavaara

valtavaara

Valtavaara

Taso: (*  * ) Kaksi karhua

Valtavaaran suojelualue sijaitsee Rukatunturin koillispuolella. Kuusamon korkeimpiin kuuluva vaara tarjoaa jokaiselle luonnossa liikkujalle jotakin. Monimuotoiselta alueelta löytyy upeita näköaloja, karaistuneita tunturikasveja, harvinaisia lintuja ja talvisin satumaisia tykkykuusikoita.

Valtavaara sopii erinomaisesti sekä kesä- että talviretkeilyyn. Tunnettu vaellusreitti Karhunkierros kulkee Valtavaaran kautta, mutta alueelle on tehty myös päiväretkeilyyn sopiva rengasreitti. Se vie kulkijan hienojen maisemien äärelle ja lintujen ihmeelliseen maailmaan. Alueen pohjoispäässä on erillinen Lintupolku.

Talvisin alueella on runsas hoidettu latuverkosto.

Retkeilypalvelut:

Useat Oulangan yhteistyöyritykset tarjoavat opastettuja retkiä Valtavaaran luontoon. Rukalla Kauppakeskus Kumpareessa sijaitsevasta Ruka Infosta ja elektronisesta Patikkapaikasta saat ajankohtaista tietoa retkikohteesta.

Lisätietoja:

Alue pähkinänkuoressa

Kuusamo, Pohjois-Pohjanmaa

Pinta-ala 8,1 km2

Perustettu 1991

Lisätietoja:

www.luontoon.fi/valtavaara

www.ruka.fi

www.kuusamo.fi

Ajo-ohje:

Valtavaaran päiväreitin lähtöpiste on Rukan keskusaukion pysäköintialue. Alueen pohjoispäässä oleva Konttaisen P-paikalle ajetaan valtatie 5:ttä hiukan Rukalta pohjoiseen ja käännytään itään Virkkulan kylään menevälle tielle (8694). Sitä ajetaan noin 3,5 km Konttaisen pysäköintialueelle. Tämän P-paikan tuntumassa on Lintupolku.

Osoite

Kuusamo

Puhelinnumero

Sijainti kartalla