Via Karelian kunnat ja alueet

Via Karelian alueet

Etelä-Karjala

Saimaan ja Venäjän rajan välissä sijaitseva Etelä-Karjalan maakunta on osa vanhaa historiallista Karjalaa. Lukuisat ulkoilu-, veneily- ja melontareitit auttavat matkailijoita virkistymään. Alueella sijaitsee kaksi kaupunkia: rikkaan historian omaava Lappeenranta ja kuohuvasta koskestaan kuuluisa Imatra.

Pohjois-Karjala

Maakunta on koko Euroopan unionin itäisin kolkka. Venäjän läheisyys näkyy ortodoksisen uskon vahvana läsnäolona. Pohjois-Karjala on pullollaan erämaata, järviluontoa sekä monipuolisia retkeily- ja kalastusalueita.

Kainuu

Kauniit maisemat ja puhdas luonto ovat maakunnalle ominaisia. Kosteat suot, metsäiset vaara-alueet ja Oulujoen laaja vesistö houkuttelevat omaleimaiseen ja harvaan asuttuun maakuntaan.

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan itäosaa kutsutaan myös Koillismaaksi. Sen tunturit, vaarat, jokien kanjonit ja kirkasvetiset muodostavat vaikuttavan luontokokonaisuuden. Tällä Suomen runsaslumisimmalla alueella sijaitsevat myös 80 km:n mittainen Karhunkierroksen suosittu vaellusreitti ja Rukan tunturikeskus.

Lappi

Maakunnan mahtaviin maisemiin kuuluu tuntureita, metsäerämaita, jokilaaksoja ja järviä hiekkarantoineen. Talvella voi ihailla arktisen luonnon kauneutta ja jos sää sen sallii, katsella taivaalla räiskyviä revontulia. Keskikesän yöttömän yön aikana aurinko ei laske lainkaan.

 

Via Karelian kunnat kartalla