Blogi

Mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita Via Kareliaan liittyvistä aiheista

Unieni laituri

Unieni laituri on suuri. Se sijaitsee Itä-Suomessa, Saimaalla – siellä päin missä synnyin. Se laituri on suuri kuin ulkomeren saariston venelaiturit. Siellä voi seurustella, kalastaa, kahvitella ja nähdä ja haistaa koko luonnon. Järven, metsän, vedenrajan kaislikkoineen, vesilinnut, Ulpukat ja avaran taivaan öisine tähtineen.

Lue koko teksti

Hossan avajaiset – taidetta metsän täydeltä

Suomen 40. kansallispuisto Hossa avattiin luonnonpäivänä 17.6.2017 Suomussalmella Huosilammen rannalla. Juhlapuheen piti tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja nauhan leikkaamisessa oli mukana myös rouva Jenni Haukio. Monituhatpäinen yleisö otti puiston välittömästi omakseen. Metsäterapiaa on tarjolla entistä enemmän, ja avajaispäivänä metsä täyttyi myös taiteesta. Luontokeskuksen kahvijono oli päivän mittainen ja 3000 hengelle varattu hernekeitto loppui kesken päivän.

Lue koko teksti

Karjalaisuus on tahtotila

Matkailija etsii erilaisuutta oman arkitodellisuutensa vastakohdaksi. Se erilaisuus on lomamatka, joka on kuin modernin pyhiinvaeltajan autenttisuuden etsimistä toisesta ajasta ja toisesta paikasta.

Siellä “toisessa” matkailija kerää katseellaan kokemuksia muiden arjesta ja rakentaa uuden sosiaalisen todellisuuden niiden muiden ihmisten kanssa, jotka usein ovat matkailupalveluiden tarjoajia ja tuottajia.

Lue koko teksti

Haluatko blogikirjoitukset ja tietoja sähköpostiisi

Liity Via Karelian postituslistalle tästä