Joutsenon retkeilyreitit n. 70 km

Joutsenossa kiertelee laaja retkeilyreitistö kunnan keskustaajaman ympärillä. Suuri osa reiteistä on Myllymäen laskettelukeskuksen ympäristössä. Yksi haara johtaa Hinkanrannan kautta Saimaan rantoja seuraten Imatran kylpylään. Toinen jotos vie Kähärilän kylän kautta Soskuan sululle Saimaan kanavalle.

Myllymäelle johtava reitti lähtee kunnantalon lähellä olevan vesitornin juurelta. Ensin reitti seuraa valtatietä 6. Vajaan neljän kilometrin jälkeen se haarautuu. Toinen reitti vie Hinkanrantaan ja toinen Myllymäelle.

Myllymäen laskettelukeskuksen polkujen varsilla on laavuja, pysäköintialueita ja runsaasti matkailupalveluita.

Toinen haara kulkee Myllymäen länsipuolelta Vesikkolassa metsästysseuran avoimen kodan kautta. Paikalla on tulentekopaikka ja kaivo. Vesikkolan pohjoispuolella Katralammella on myös laavu ja paluulenkillä Kiukaanlammella toinen.

Hinkanrantaan ja Imatralle johtava polku eroaa Myllymäen reitistöstä Ukonhautojen kohdalla. Reitti ylittää valtatien ja radan ja saapuu Hinkanrantaan Saimaan rannalle. Siellä on uimaranta ja kesällä auki olevat kahvila ja sauna. Saunaa ei tarvitse varata etukäteen.

Matka jatkuu Jähiälän kylän kautta peltoja kiertäen Lapinsuolle. Siellä on pienen sivupiston päässä laavu. Sen jälkeen on Valkamalahden uimaranta. Reitti päättyy Imatran kylpylään. Vesitornilta kylpylään on 24 km.

Joutsenon urheilukeskuksesta lähtee Ahvenlammen kautta polku etelään. Sen päätepiste on 15 km:n päässä Saimaan kanavan Soskuan sululla. Puolivälissä Himanmäellä on laavu ja varauskota.

Lisätietoja:

https://www.visitlappeenranta.fi/

Ajo-ohje:

Sekä Joutsenon keskustaan että Imatran kylpylään on selkeät opasteet valtatieltä 6.

luontokohteet_poro_600x450

Osoite

Puhelinnumero

Sijainti kartalla