Reposuon_rimmet_HeikkiRasanen

Reposuon alue

Taso: (*) Yksi karhu

Reposuo on linnustollisesti arvokas suidensuojeluohjelman kohde aivan Pankakosken taajaman kupeessa. Siellä voi helposti seurata lintujen pesimäpuuhia tai muuttolintujen vierailuja. Pohjois-Karjalan suoluonnon monimuotoisuus on hyvin nähtävissä.

Maisemat vaihtelevat Reposuolla yllätyksellisesti. Avosuo vaihtuu harjanteisiin ja Pankajärven rantanäkymiin. Päiväretki tarjoaa mahdollisuuden niin lintujen tarkkailuun, vaihtelevan suoluonnon tutkimiseen kuin marjanpoimintaankin. Alkukesällä suokukat kukkivat ja loppusyksyllä kypsät karpalot punaavat suon. Alueella kulkevan polun varrella on Ulkkajoen lintutorni ja muutama tulipaikka.

Reposuo pähkinänkuoressa

Lieksa, Pohjois-Karjala

Pinta-ala 9 km2

Lisätietoja:

www.luontoon.fi/reposuo

Ajo-ohje:

Alueelle on kolme P-paikkaa. Jos Via Karelialta (522) käännytään Ruunaantielle (5224) ja ajetaan kohti Ruunaan retkeilyaluetta 2,5 km päästään Anttosen pysäköintialueelle, jos ajetaan 5 km, tullaan Ulkkajoen pysäköintialueelle. Kolmas mahdollisuus on kääntyä Via Karelialta Pankakoskentielle. Siltä käännytään 0,4 km:n päässä vasemmalle Ruukintielle. Tie vaihtuu risteyksen ylityksen jälkeen Niskantieksi. Noin 0,7 km:n päässä käännytään Niskanrantaan, jonne vievän tien varrella on 0,8 km:n päässä Kiviniemen pysäköintialue. Kaikilla paikoilla on Reposuon opaste.

Kuva: Heikki Räsänen

Osoite

Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

Puhelinnumero

Sijainti kartalla