Ankkalammesta lähteeksi

Jorma Arosilta

Via Karelian sivuston sisältö on nyt enemmän paikallaan pysyvää tiedonvettä, kuin pulppuavaa uutta tietoa. Siksi kysymys kuuluukin, miten saamme ankkalammesta tehtyä uteliaisuutta kiehtovan matkailulähteen? Voisiko yksi ratkaisu olla tapahtumakalenteri tai VK:n paikallisuutiset?

wild-duck-male-725x483-1

Tapahtumakalenterin julkaisun voisi aloittaa nykyisten suurten tilaisuuksien esillepanolla aikatauluineen. Kuhmon Kamarimusiikki, IlosaariRock, Savonlinnan oopperajuhlat jne. Yhdistettynä Via Karelian sivuston infoon, ne toisivat lukijoilleen ymmärrystä niiden sijainnista juuri Itä-Suomessa.

Samalla loisimme tilaisuuden ideoida uutta – saada siis lähde pulppuamaan. Uuden ideoinnin kanssa olisi hyvä pysyä juurilla. Maailman pisin Karjalanpiirakka tapahtuma saisi syntymään jonkin mielessä unelman Piirakan yöstä munavoilla. Via Karelia on myös Savo-Karjalan aluetta ja Kainuun aluetta. Ruoassa pysyessä olisi aihetta Kalakukon vihkiäisiin, jossa kala ja kukko saisivat täyttymyksen kilpailun muodossa – Vuoden Kukkomestari – kilpailussa. Kainuussa, joka on jo poroaluetta, voitaisiin tehdä rosvopaistia poronviulusta.

Via Karelian paikallisuutisten kanssa tarvittaisiin yhteistyötä paikallismedioiden kanssa. Yhteistyö voisi olla hyödyllistä molemmin puolin. Myös kuntien isät ja äidit voisivat mieluusti tulla infotalkoisiin julkaisemalla myytävät kesämökkipalstat ja avoimet virat -tyyppistä tietoa. Ensin meidän kaikkien olisi siis työnnettävä tiedonnarua sen verran pitkälle, että siihen toiseen päähän löytyisi tarttujia, jotka myös myöhemmin vetäisivät. Näin saisimme ehkä ankkalammesta virkistävän lähteen.

1 kommentti

  1. Unelma 15.5.2020 klo 15:16

    Unohtuiko Etelä-Karjala, Lemin särä, Saimaan muikut, Saimaan kanava. Vieläkö Kauniilla Veeralla olisi viehätysvoimaa, Lappeenrannastahan hän laivaan nousi. Nykypäivää ja taruja tarjolle, niin kyllä se siitä!

Kirjoita kommentti

Haluatko blogikirjoitukset ja tietoja sähköpostiisi

Liity Via Karelian postituslistalle tästä