Ankkalammesta lähteeksi

Jorma Arosilta

Via Karelian sivuston sisältö on nyt enemmän paikallaan pysyvää tiedonvettä, kuin pulppuavaa uutta tietoa. Siksi kysymys kuuluukin, miten saamme ankkalammesta tehtyä uteliaisuutta kiehtovan matkailulähteen? Voisiko yksi ratkaisu olla tapahtumakalenteri tai VK:n paikallisuutiset?

wild-duck-male-725x483-1

Tapahtumakalenterin julkaisun voisi aloittaa nykyisten suurten tilaisuuksien esillepanolla aikatauluineen. Kuhmon Kamarimusiikki, IlosaariRock, Savonlinnan oopperajuhlat jne. Yhdistettynä Via Karelian sivuston infoon, ne toisivat lukijoilleen ymmärrystä niiden sijainnista juuri Itä-Suomessa.

Samalla loisimme tilaisuuden ideoida uutta – saada siis lähde pulppuamaan. Uuden ideoinnin kanssa olisi hyvä pysyä juurilla. Maailman pisin Karjalanpiirakka tapahtuma saisi syntymään jonkin mielessä unelman Piirakan yöstä munavoilla. Via Karelia on myös Savo-Karjalan aluetta ja Kainuun aluetta. Ruoassa pysyessä olisi aihetta Kalakukon vihkiäisiin, jossa kala ja kukko saisivat täyttymyksen kilpailun muodossa – Vuoden Kukkomestari – kilpailussa. Kainuussa, joka on jo poroaluetta, voitaisiin tehdä rosvopaistia poronviulusta.

Via Karelian paikallisuutisten kanssa tarvittaisiin yhteistyötä paikallismedioiden kanssa. Yhteistyö voisi olla hyödyllistä molemmin puolin. Myös kuntien isät ja äidit voisivat mieluusti tulla infotalkoisiin julkaisemalla myytävät kesämökkipalstat ja avoimet virat -tyyppistä tietoa. Ensin meidän kaikkien olisi siis työnnettävä tiedonnarua sen verran pitkälle, että siihen toiseen päähän löytyisi tarttujia, jotka myös myöhemmin vetäisivät. Näin saisimme ehkä ankkalammesta virkistävän lähteen.

3 kommenttia

 1. Unelma 15.5.2020 klo 15:16

  Unohtuiko Etelä-Karjala, Lemin särä, Saimaan muikut, Saimaan kanava. Vieläkö Kauniilla Veeralla olisi viehätysvoimaa, Lappeenrannastahan hän laivaan nousi. Nykypäivää ja taruja tarjolle, niin kyllä se siitä! 2. Karjalanneito 14.4.2021 klo 18:27

  Miksi kommenttini on poistettu?
  Näen, että sivuja on kyllä päivitetty sen jälkeen, mutta esim. Etelä-Karjalan kunnat puuttuvat yhä tienvarren kuntavaakunoista (mobiiliversiossa ainakin). Onko tämä joku Pohjois-Karjalan kuntien ja maakunnan rahoittama reitti tai jotain? Yhteystiedot ovat näköjään Joensuuhun. Toivottavasti muut puutteet on korjattu, sillä en ehdi katsastaa niitä nyt enkä välttämättä kaikkia muistaisikaan.

  Tähän blogitekstiin liittyen: olisi hyvä, jos sivusto olisi niin toimiva ja hyvä, että sivustolla mainitut toimijat/tahot haluaisivat pitää omilla kotisivuillaan tänne johtavaa linkkiä.

  Hauskaa olisi myös, jos ottaisitte tänne tai rinnakkaisblogiin tai kohteiden omille sivuille julkaistavaksi reitillä kävijöiden omia kokemuksia ja kuvia. Tai ainakin joku häshtäg-osio Instagramista olisi kiva selata. Häshtägin kautta uudet ihmiset saattaisivat myös kiinnostua reiteistä.  • Via Karelia 15.4.2021 klo 17:08

   Outoa, mitään kommenttia ei ole poistettu.

   Runon ja Rajan tie ry Via Karelian rahoittajana ovat tien varren kunnat. Etelä-Karjalan kunnat eivät ole jäseninä – valitettavasti.Haluatko blogikirjoitukset ja tietoja sähköpostiisi

Liity Via Karelian postituslistalle tästä