Iivaara

iivaara

Iivaara

Taso (*) Yksi karhu

Etelä-Kuusamossa sijaitseva Iivaaran Natura-alue on vanhastaan ollut metsästys- ja kalastuskohde. Viime aikoina se on alkanut kiinnostaa myös retkeilijöitä. Iivaara on erämainen retkikohde. Alueen perusosan muodostavat arvokkaat vanhat metsät, jotka ovat pohjoista vaaraluontoa parhaimmillaan. Alueen läpi kulkee retkeilyreitti. Alueella on mahdollista samoilla myös erimittaisia rengasreittejä pitkin. Näätäslammella on autiotupa. Vaarojen lahopuuston runsauden ansiosta Iivaara on tunnettu myös lintuharrastajien keskuudessa.

Iivaaran – Jousivaaran suojelualue koostuu kahdesta osa-alueesta: Iivaara – Penikkavaarasta ja Laihanvaara – Jousivaarasta sekä niihin liittyvistä lehtojen- ja soidensuojelualueista. Jälkimmäisellä alueella ei ole retkeilyrakenteita. Laihanvaaran alueeseen liittyy perinnemaisemana arvokas Virmajoen paiseniitty.

Iivaaraa lähinnä oleva P-paikka on Hiltusentien pysäköintialue. Se on Iivaaran reitin pohjoinen lähtöpiste. Pysäköintialueelta on matkaa Iivaaran laelle 3,5 km ja Näätälammen autiotuvalle 5,2 km.

Iivaara pähkinänkuoressa

Kuusamo, Pohjois-Pohjanmaa

Pinta-ala 24 km2

Perustettu 1998

Lisätietoja:

www.luontoon.fi/iivaara

Ajo-ohje:

6 km Kuusamon eteläpuolella lähtee valtatie 5:ltä itään päin Lämsänkyläntie. Sitä ajetaan 6 km Hiltusentien risteykseen. Hiltusentietä ajetaan 19 km ja tien vasemmalla puolen on Iivaaran pysäköintialue.

Osoite

Iivaara
Kuusamo

Puhelinnumero

Sijainti kartalla