Sallatunturin alue

Taso: (* *) Kaksi karhua

Sallatunturin alue Sallan kirkonkylän eteläpuolella Via Karelian (950) kahta puolta pitää sisällään erilaisia luonnonsuojelualueita, joihin kuuluu laajoja aapasoita, vanhoja metsiä ja tuntureita. Myös suojelualueiden ulkopuolella on hienoja luontokohteita: erämaisia vaaroja, laajoja soita ja reheviä jokivarsia. Alueella on runsaasti matkailuyrityksiä, merkittyjä retkeilyreittejä ja talvella monipuolinen latuverkosto. Alueen valtionmaita hoitaa Metsähallitus. Yksityismailla sijaitsevien retkeilypalvelurakenteiden hoidosta vastaa Sallan kunta ja latujen hoidosta Sallan Latupooli.

Reitit tarjoavat useita vaihtoehtoja päiväretkeilyyn niin kesällä kuin talvellakin. Pidempää vaellusta suunnittelevat voivat patikoida alueen läpi kulkevaa UKK-reittiä pitkin.

Alue pähkinänkuoressa

Salla. Itä-Lappi

Lisätietoja: www.luontoon.fi/sallatunturi, www.salla.fi

Ajo-ohje: Sallatunturin alueen suosituimmat lähtöpisteet sijaitsevat Via Karelian (950) varrella Sallatunturin matkailukeskuksessa, joka on noin 10 km Sallan kirkonkylän eteläpuolella sekä Kaunisharjun pysäköintialueella noin 4 km:n edellisen eteläpuolella. Useita muitakin pysäköintipaikkoja on alueella. Tarkemmat tiedot löytyvät mainituista nettiosoitteista.

Osoite

Myllytie 1
98900 Salla

Puhelinnumero

+358 400 269 838

Sijainti kartalla