Lietsu hotellin kyltti

Huoneistohotelli Lietsu

Lietsu Boutique Aparthotel
Joensuu

Joensuun kaupunki on perustettu 1848 Nikolai I toimiessa suomen ruhtinaana. Vaikka alueen läpi on aikojen saatossa kulkenut paljon erilaista väkeä, on karjalaisen kulttuurin vaikutus ollut aina näkyvissä kaupungin elämässä.

Karjalaisuuden näkyminen vahvistui sotien jälkeen, kun 3500 evakkoa asettui asumaan Joensuuhun. Moni heistä rakensi itselleen talon Niinivaaran alueelle, jonka kadut nimettiin menetettyjen Karjalan alueiden mukaan. Aikojen saatossa pohjoiskarjalaisuus ja rajakarjalaisuus ovat iloisesti sekoittuneet ja saanet mukaan ripauksen muistakin kulttuuripiireistä. Mutta vielä on Joensuussa näkyvissä selkeitä karjalaisiapiirteitä ja niihin haluamme teidät nyt kuljettaa.

Koska matkaaja on todennäköisesti saapunut kaupunkiin iltajunalla, on hän majoittunut kaupungin karjalaisimpaan hotelliin Lietsuun. Hotelliin saapuessaan matkalainen saa sydämellisen vastaanoton ja majoittuu huoneeseen, joka on sisustettu ja nimetty karjalaisuuteen liittyvien teemojen mukaisesti kuten Čoma rouzu (kaunis ruusu) sekä Torguniekku (kauppias). Aamupala on teemaan sopiva, eikä taatusti jätä ketään nälkäiseksi.

Rantakatu 26, 80100 Joensuu

+358 44 7520500