siikalahti

Siikalahti

Taso: ( *  *  *) kolme karhua

Simpelejärven Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain ja kansainvälisesti tunnettu lintuvesi. Lintujen lauluaikaan touko- kesäkuussa kaulushaikaran puhaltelu ja yölaulajien huumaava konsertti ovat unohtumattomia kokemuksia. Eikä se ole siinä. Itä-Suomen ylittävä muuttoreitti tuo lahdelle nähtävää ja kuultavaa huhtikuulta marraskuulle.

Jos vierailee Siikalahdella vuoden ympäriinsä, voi kohdata lähes 200 lintulajia. Kaikkiaan siellä on tavattu yli 250 lajia, joista noin 70 pesii alueella vuosittain. Muuttoaikaan alueen torneista voi havaita useinkin yli sata lajia yhden päivän aikaan.

Eihän se kuitenkaan ole vain lintupaikka. Se on myös kasvi- ja hyönteiskeidas. Esimerkiksi rantametsissä ja kosteikoilta on löydetty yli 120 putkilokasvilajia, perhosseurannoissa on havaittu 875 lajia, joista suurin osa kuuluu yöllä lentäviin pikkuperhosiin, mittareihin ja yökkösiin. Sudenkorentojakin lahdella on noin 20 lajia.

Siikalahdesta kerrotaan myös näiden sivujen lintutornit-osiossa.

Lisätietoja:

www.luontoon.fi/siikalahti

Siikalahti pähkinänkuoressa:

Parikkala, Etelä-Karjala

Pinta-ala 445 ha

Ajo-ohje:

Siikalahti sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Parikkalan keskustasta, valtatie 6 itäpuolella. Sinne on opastus valtatie 6:lta

Osoite

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

Puhelinnumero

Sijainti kartalla